Σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής στο Μουζάκι Καρδίτσας και έγινε αισθητός σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα. Το γεγονός αυτό υπενθυμίζει την αξία των συμβολαίων ασφάλισης περιουσίας έναντι κάθε απρόβλεπτου φυσικού φαινομένου.

Η παροχή «Σεισμός» δίδεται από όλες τις εταιρείες ως προαιρετική κάλυψη μέσα στα συμβόλαια ασφάλισης περιουσίας και ως υποχρεωτική κάλυψη μέσα στα συμβόλαια ασφάλισης ενυπόθηκων κτηρίων. Αποζημιώνει τις υλικές ζημιές που θα προκληθούν σε κτήριο ή/και περιεχόμενο, κατοικίας και επιχείρησης, συνεπεία Σεισμού και επακόλουθων του φαινομένου όπως π.χ. Πυρκαγιά/Έκρηξη, Καθίζηση/Κατολίσθηση, Παλιρροιακού Κύμα κ.α., έως του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου που αναγράφεται στον πίνακα παροχών και ανάλογα την εταιρεία.

Δείτε εδώ τι αναγράφει η εταιρεία Generali Hellas:

Η παροχή διατίθεται με συμμετοχή του ασφαλισμένου στην συνολική ζημιά ποσοστού ύψους 2%, 3%,4% κ.α. επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου ή και με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 750, 1.000 ευρώ κ.α. ή και με μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου, ανάλογα το πρόγραμμα ασφάλισης και την ασφαλιστική εταιρεία.

Δείτε εδώ τι αναγράφει η εταιρεία ΑΧΑ Ασφαλιστική:

 

Δείτε εδώ τι αναγράφει η εταιρεία Eurolife ERB:

 
 

Το κόστος ενός συμβολαίου ασφάλισης περιουσίας διαμορφώνεται από διάφορους παράγοντες όπως το έτος ανέγερσης οικοδομής, το υλικό κατασκευής, την περιοχή, το είδος της οικοδομής π.χ. διαμέρισμα, κατάστημα, εργοστάσιο κ.α. Για όλες τις περιπτώσεις ασφάλισης ακινήτων οι διαμεσολαβητές διαθέτουν ποικίλο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό π.χ. ηλεκτρονικά τιμολόγια, τυποποιημένους πίνακες, ενημερωτικά φυλλάδια κ.α. προς εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Δείτε εδώ τι αναγράφει η εταιρεία Prime Insurance:

Συνήθεις προϋποθέσεις ισχύος της παροχής είναι τα ακίνητα να έχουν ανεγερθεί με νόμιμη οικοδομική άδεια μετά το 1960 και να πληρούν τις προϋποθέσεις του τελευταίου αντισεισμικού Νόμου σύμφωνα με το έτος ανοικοδόμησης τους. Για ακίνητα με οικοδομική άδεια ανέγερσής πριν το 1960 συνήθως απαιτείται προσκόμιση αποδεικτικών στατικής επάρκειας και οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο ζητηθεί από αρμόδιο τμήμα προκειμένου να αξιολογηθεί το προς ασφάλιση ακίνητο και πάντοτε σύμφωνα με την πολιτική ανάληψης κινδύνων της εκάστου εταιρείας.

Δείτε εδώ τι αναγράφει η εταιρεία Allianz Hellas:

Ενημερωθείτε σήμερα από τον προσωπικό σας επαγγελματία διαμεσολαβητή για το κόστος και τα οφέλη ασφάλισης της περιουσίας σας.

Πηγή: https://www.nextdeal.gr