Eurolife, NN Hellas και Generali Ηellas είναι οι τρεις ασφαλιστικοί όμιλοι που πρωταγωνίστησαν στην αύξηση της παραγωγής και του μεριδίου αγοράς στα τελευταία έξι χρόνια, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων που έχει κάνει το nextdeal.gr.

Η Eurolife (+55,64%) παρουσίασε μια σημαντική αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων κυρίως στον κλάδο ζωής και λόγω της προώθησης στην αγορά προϊόντων unit linked αλλά και ενός εγγυημένου επιτοκίου (το 2016). Επίσης αναπτύχθηκε στηριζόμενη στο τραπεζικό δίκτυο της Eurobank (60% περίπου) αλλά και στους συνεργαζόμενους πράκτορες και μεσίτες.

Η NN Hellas (+26,20%) δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον κλάδο υγείας και η επιτυχία της αποκτά μία διαφορετική διάσταση. Στηρίζεται στην συνεργασία της με την Τράπεζα Πειραιώς την οποία ανανέωσε πρόσφατα ενώ διαθέτει και ένα πολύ ισχυρό agency system. Τα προηγούμενα χρόνια διέθεσε στην αγορά προϊόντα unit linked αλλά και υγείας.

Η Generali Hellas (+20,33%) δραστηριοποιούμενη σε όλους τους κλάδους και στηριζόμενη αποκλειστικά στο πρακτορειακό-μεσιτικό δίκτυο, είχε θετική παρουσία τόσο στον κλάδο ζωής όσο και των γενικών ασφαλίσεων, ενώ περαιτέρω ώθηση της έδωσε και η διείσδυση με εντονότερους ρυθμούς στον κλάδο αυτοκινήτου από τον οποίο απουσίαζε πριν το 2010.

Στη συνέχεια το nextdeal.gr, παρουσιάζει την παραγωγή ασφαλίστρων των δέκα μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών το 2011 και το 2016 όπως επίσης και τα μερίδια αγοράς. Η παρουσίαση στηρίζεται σε αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι ίδιες οι εταιρείες και στις οικονομικές καταστάσεις για το 2011.

*Σε εκατ. ευρώ

Πηγή: http://www.nextdeal.gr