Πεδίο έντονων ζυμώσεων με στόχο την πραγματοποίηση κομβικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί ο χώρος της Υγείας όπου σε αυτόν η ασφαλιστική αγορά προαλείφεται ως κλάδος, μεταξύ άλλων, με σημαντική  συνεισφορά στην παραγωγή ασφαλίστρων.

Προγράμματα νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης όπως και άλλες υπηρεσίες που παρέχουν οι ασφαλιστικές καλούνται να καλύψουν κενά και αδυναμίες και τα κενά του Δημοσίου συστήματος.

Το μέλλον μοιάζει αρκετά ευοίωνο σε αυτόν τον τομέα μιας και η νέα κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για συμπράξεις και επιμέρους συνεργασίες της ιδιωτικής ασφάλισης με το Δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, και ανεξάρτητα από τα όποια οφέλη μπορούν να φέρουν οι νέες συνέργειες, ο κάθε πολίτης θα πρέπει να έχει κατά νου βασικά ερωτήματα για να επιλέξει εν τέλει το κατάλληλο ασφαλιστήριο Υγείας.

 

Οι λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του πελάτη

Συγκεκριμένα οι σύγχρονες προκλήσεις επιτάσσουν εξατομικευμένες λύσεις για τις ξεχωριστές ανάγκες του καθενός. Βασικός στόχος των ασφαλιστικών εταιρειών είναι η συνεχής ανάπτυξη προσωποκεντρικών προϊόντων, καλύπτοντας τις εκάστοτε ανάγκες του κάθε καταναλωτή.

Είναι γεγονός πως ο κλάδος της Υγείας απαιτεί τον κορυφαίο τομέα ασφάλισης που ο ρόλος του διαμεσολαβητή είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και ως εκ τούτου ο αποτελεσματικότερος ασφαλιστής Υγείας πρέπει να είναι σύμβουλος και “φίλος” στη δύσκολη – και όχι μόνο – στιγμή.

Επίσης, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η Υγεία, ιδιαίτερα σημαντική είναι η σωστή ανάλυση των κινδύνων ώστε να αποδεχθεί κανείς ένα συμβόλαιο που του ταιριάζει.

 

Τι να προσέξετε

Για την καλύτερη προσωπική λύση αναφορικά μ’ ένα συμβόλαιο Υγείας, ωστόσο, υπάρχουν βασικά σημεία που πρέπει να επισημανθούν.

Ένας ασφαλιστής, για παράδειγμα, θα πρέπει να καταστήσει σαφές ποιο είναι το ποσό που καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο όσο και την απαλλαγή, που στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτεται από το δημόσιο φορέα ασφάλισης αναφορικά με την νοσοκομειακή περίθαλψη. Βασικά ερωτήματα επίσης αποτελούν για το ποιες θέσεις νοσηλείας καλύπτονται, το ύψος των αμοιβών του γιατρού ή ακόμα αν το εν λόγω πρόγραμμα αφορά όλα τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα ή αν υπάρχει κάλυψη και σε νοσοκομεία του εξωτερικού.

Σημαντικό στοιχείο φυσικά για ένα πρόγραμμα αποτελούν και οι καλύψεις με διαγνωστικές εξετάσεις, προληπτικό έλεγχο και επισκέψεις σε γιατρούς στο πλαίσιο της εξωνοσοκομειακής κάλυψης.

Η συνεχής τηλεφωνική υποστήριξη και ακόμα περισσότερο η μεταφορά ενός ασθενούς είτε με ασθενοφόρο ή ελικόπτερο είναι στοιχεία που πρέπει επίσης να διευκρινιστούν

Σε άλλα σημεία, ένα συμβόλαιο πρέπει να κάνει σαφές το τι μέλλει γενέσθαι με τα νοσοκομειακά επιδόματα. Τα περισσότερα περισσότερα προγράμματα προβλέπουν ένα ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα.

Σημαντικό είναι επίσης για μια γυναίκα να γνωρίζει για το επίδομα τοκετού τα οποία συνήθως κυμαίνονται πέριξ των 1000 ευρώ, ίσως και στα 1500 ευρώ σε κάποια προγράμματα, ωστόσο οι ασφαλιστικές ορίζουν ένα εύλογο διάστημα ώστε να έχει δικαίωμα μια γυναίκα να το λάβει.

Τέλος, σημαντικό είναι κανείς να γνωρίζει για έξοδα πριν και μετά την νοσηλεία, αν απαιτείται προέγκριση νοσηλείας και φυσικά τους τρόπους ανανέωσης των συμβολαίων (ισόβια ή ετησίως ανανεούμενα).

Ως εκ τούτου η σωστή κατεύθυνση και συμβουλή που πρέπει να δώσει ένας ασφαλιστής, για τις παραπάνω αλλά και άλλες λεπτομέρειες, παραμένει για μια ακόμη φορά κρίσιμη!

 

Πηγή: https://insuranceworld.gr